Inox zwembaden

Een infinity zwembad of landschapszwembad is een zwembad dat als het ware eindeloos opgaat in de omgeving. Het komt het mooiste tot zijn recht alsof het lijkt dat het zwembad geen rand meer heeft. Dit kan bereikt worden door het plaatsen van een overloop zwembad. Bij dergelijke zwembaden loopt het water tot boven de boordsteen om vervolgens in een afvoergoot weg te lopen. Wordt het zwembad dan nog een geplaatst in een prachtig decor, dan is het infinity zwembad helemaal geslaagd. Je kan ook opteren om slechts langs één lange zijde van het zwembad het water over de boordsteen te laten weglopen.

Het skimmer zwembad is een binnenzwembad of buitenzwembad in de tuin waarbij de skimmers visueel zichtbaar zijn. Deze bevinden zich een paar centimeter onder de zwembadboord en zorgen voor de afvoer van overtollig zwembadwater en drijvende vuilresten, zoals bijvoorbeeld: papier, speelgoed, bladeren, olie, takjes, enzo…

Overloop zwembaden zijn binnen-of buitenzwembaden waarvan het water over de zwembadboord loopt, in een klein opvangrooster. Hierdoor staat zwembadwater als het ware gelijk met de omliggende bestrating of terras.

Een overloop zwembad oogt heel modern en mooi daar het één geheel vormt met de omgeving, het lijkt wel een spiegel. Een overloopzwembad wordt ook wel een spiegelbad genoemd omdat het water bijna niet beweegt. Het esthetisch effect is prachtig. Doordat je geen boord (onderloopzwembad & skimmerzwembad) meer ziet of skimmers (skimmerzwembad) straalt het zwembad vooral eenvoud en rust uit. Door het hoge waterpeil blijft het ook aangenaam zwemmen. Tijdens het zwemmen kan je beter van de omgeving genieten daar er geen zwembadrand zichtbaar is.

Het onderloop zwembad is bijna hetzelfde als het overloop zwembad. Het verschil ligt hem in het feit dat het water niet over de zwembadboord loopt maar er net onder. Het overtollige water wordt via een rooster / afvoergoot afgevoerd naar de buffertank waar het daarna gefilterd wordt. Bij het zwemmen blijf je dus ene kleine boord zien, wat bij het overloop zwembad niet het geval is.

Inox zwembaden op maat
Indien je op zoek bent naar een tijdloos en modern zwembad dan is een RVS zwembad misschien iets voor jou. De kuip van het zwembad kan bestaan uit kunststof afgewerkt met inox plaatstaal of uit een volledig gelaste inoxconstructie. De kuip kan afgewerkt worden met hoogwaardig inox plaatstaal in het atelier. Vervolgens wordt de kuip afgewerkt met de benodigde zwembadisolatietegen de zijwanden en bodem van de kuip om de afkoeling van het water tegen te gaan. Er wordt een betonnen vloerplaat gegoten waarop de kuip wordt geplaatst. Maatwerk is mogelijk, waardoor je inox zwembaden op maat kan laten maken.
Je kan zelf de lengte, diepte breedte bepalen.


Weerspiegeling
De inoxpanelen weerspeigelen het zonlicht waardoor het water zeer helder en gezond oogt. Het heeft een zeer luxueuze uitstraling waardoor het ook de naam “luxezwembad in inox” meekrijgt. Deze soort zwembaden is verkrijgbaar als inox buitenzwembad en inox binnenzwembad.