Kunststof zwembaden

Een infinity zwembad of landschapszwembad is een zwembad dat als het ware eindeloos opgaat in de omgeving. Het komt het mooiste tot zijn recht alsof het lijkt dat het zwembad geen rand meer heeft. Dit kan bereikt worden door het plaatsen van een overloop zwembad. Bij dergelijke zwembaden loopt het water tot boven de boordsteen om vervolgens in een afvoergoot weg te lopen. Wordt het zwembad dan nog een geplaatst in een prachtig decor, dan is het infinity zwembad helemaal geslaagd. Je kan ook opteren om slechts langs één lange zijde van het zwembad het water over de boordsteen te laten weglopen.

Het skimmer zwembad is een binnenzwembad of buitenzwembad in de tuin waarbij de skimmers visueel zichtbaar zijn. Deze bevinden zich een paar centimeter onder de zwembadboord en zorgen voor de afvoer van overtollig zwembadwater en drijvende vuilresten, zoals bijvoorbeeld: papier, speelgoed, bladeren, olie, takjes, enzo…

Overloop zwembaden zijn binnen-of buitenzwembaden waarvan het water over de zwembadboord loopt, in een klein opvangrooster. Hierdoor staat zwembadwater als het ware gelijk met de omliggende bestrating of terras.

Een overloop zwembad oogt heel modern en mooi daar het één geheel vormt met de omgeving, het lijkt wel een spiegel. Een overloopzwembad wordt ook wel een spiegelbad genoemd omdat het water bijna niet beweegt. Het esthetisch effect is prachtig. Doordat je geen boord (onderloopzwembad & skimmerzwembad) meer ziet of skimmers (skimmerzwembad) straalt het zwembad vooral eenvoud en rust uit. Door het hoge waterpeil blijft het ook aangenaam zwemmen. Tijdens het zwemmen kan je beter van de omgeving genieten daar er geen zwembadrand zichtbaar is.

Het onderloop zwembad is bijna hetzelfde als het overloop zwembad. Het verschil ligt hem in het feit dat het water niet over de zwembadboord loopt maar er net onder. Het overtollige water wordt via een rooster / afvoergoot afgevoerd naar de buffertank waar het daarna gefilterd wordt. Bij het zwemmen blijf je dus ene kleine boord zien, wat bij het overloop zwembad niet het geval is.

Wat is HDPE of polyethyleen
HDPE staat voor hoge dichtheid polyethyleen, een plastic dat geproduceerd wordt op basis van aardolie. Dit ondoorzichtige, dikke materiaal wordt veelvuldig verwerkt tot speelgoed, shampooflessen, emmers en flessen die vruchtensap bevatten. Omdat HDPE grotendeels uit koolstof en waterstof bestaat, komen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij blootstelling aan hogere temperaturen. Dit maakt deze soort plastic veilig voor zowel de mens als de natuur.

Wat is het HDPE zwembad
Het HDPE zwembad ( High Density Polyetheen, of Hoge Dichtheid Polyetheen ) bestaat uit kunststof plaatmateriaal van 10 mm dik en wordt als bouwkundig kunststof zwembad in de fabriek gelast tot 1 kant-en-klare kuip. De kunststof is verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor het zwembad perfect past in uw tuin of als binnenzwembad.

UwZwembad kiest resoluut voor zwembadkuipen in HDPE-UV, de UV-bestendige variant van HDPE (Hoge Dichtheid Polyethyleen).
Dit is een hoogwaardige kunststof met een uitzonderlijke levensduur. Haar duurzaamheid, samen met het feit dat ze niet reageert met vloeistoffen (geen osmosevorming), maakt ze bijzonder geschikt voor de constructie van opslagtanks, rioolbuizen, zwembaden, enz. Maar ook verpakkingen van voedingswaren worden gemaakt in HDPE.
Het is dan ook een door en door veilig materiaal dat hoofdzakelijk uit koolstof en waterstof bestaat.

Deze zwembaden op maat zijn vervaardigd uit polyethyleen (HDPEUV).
Het is een bijzonder duurzaam materiaal waarvan u jarenlang plezier zult hebben zonder zorgen.
Polyethyleen is al meer dan 50 jaar op de markt en heeft zijn doeltreffendheid reeds meer dan bewezen, zowel in de privé, openbare als de industriële sector.
U kent dit materiaal wellicht het beste als hetgeen waarmee afvoerbuizen voor riolering worden gemaakt. Het is dus bewezen tegen heel wat bestand te zijn en belooft een ultra duurzame afwerking.
Doordat er geen liner of coatings nodig zijn, is het oppervlak hard, door en door gekleurd, glad en dus makkelijk te onderhouden.
De zwembaden zijn beschikbaar in vrijwel alle afmetingen en kleuren. Laat uw verbeelding dus gerust de vrije loop, wij realiseren uw droom voor u …